Nieuws

Dr. Mira Martens

Vanaf 1 oktober 2020 zal Dr Mira Martens als nieuwe Haio starten in onze praktijk (dit in opvolging van Dr Astrid Hoffman) . Zij zal dan ook zelfstandig een deel van de consultaties en huisbezoeken verrichten, onder supervisie van Dr. Lievens. Gedurende de eerste 2 weken zullen zij weliswaar samen de raadplegingen en huisbezoeken doen - in het bijzonder de chronische patiënten - om op deze manier de praktijk en jullie beter te leren kennen. Dit betekent weliswaar dat er iets meer tijd nodig kan zijn om alles vlot te laten verlopen en dat we haar een ingroei periode gunnen alvorens alleen aan de slag te gaan.
Wij hopen alvast op uw begrip en medewerking in dit volgende opleidingstraject.


Dr. Astrid Hoffman

Na de voorbije 2 opleidingsjaren nemen wij binnenkort afscheid van Dr. Astrid.
Zij heeft met glans haar Haio-opleiding (2018-2020) alhier afgewerkt en zal zich vanaf 1 september 2020 associëren bij een ervaren collega in Zottegem.
Wij zijn blij dat zij van jullie de kans heeft gekregen om zich te bekwamen in de huisartsgeneeskunde en een heel fijne collega en huisarts is geworden.
Daarom wensen wij haar dan ook alle succes toe in haar nieuwe praktijk en zijn ervan overtuigd dat zij dit voortreffelijk zal doen. Proficiat !

De dag van de doktersassistente | Zorgenstelsel.nl


Opleiding HAIO

De studies tot huisarts duren in totaal 9 jaar. Na 6 universitaire basisjaren krijgt men het diploma van basisarts waarna men nog een verdere specialisatie huisartsgeneeskunde dient te volgen . Alvorens men "zelfstandig" als huisarts mag werken dient men zich dus nog 3 jaar extra te specialiseren.

HAIO staat dan voor HuisArts In Opleiding. Dit is te vergelijken met een assistent in het ziekenhuis die wordt opgeleid tot specialist (afkorting = ASO, nl. Assistent Specialist in Opleiding).
De HAIO is dus al afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen. Hij/zij werkt wel onder de verantwoordelijkheid van de praktijkopleider. Dit betekent dat de HAIO regelmatig overlegt met de praktijkopleider en dat deze ook beschikbaar is bij moeilijkere problemen.
De opleiding verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie van Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid (FOD).
Dr Pieter Lievens is erkend als praktijkopleider door zowel de Vlaamse universiteiten als door de FOD . Dit betekent een officiële erkenning van de manier waarop hij werkt en praktijk voert.

Copyrights ©2021 - Made by Weblogic